Matrix

MAZAK COMUNICA CU O NOUA “VOCE”

A 6 generatie de SISTEM CNC MAZAK imbina experienta cu tehnologia de ultima ora pentru a obtine cel mai inovativ sistem de comanda numerica.

FACTORI URMARITI IN INDUSTRIA PRELUCRATOARE

Standard ridicat de calitate

Cresterea productiei

Usurinta de operare

Siguranta operarii

Programare Shop-Floor

Programare de la distanta

Hardware

 

 

PRINCIPALELE FUNCTII INTRODUSE DE MAZATROL MATRIX

I. Imbunatatirea calitatii

 

Incrementi micrometrici si nano control

Precizia prelucarii este asigurata de incrementii micrometrici 0.0001mm (0.00001in). Incrementul minim de programare face parte din echiparea standard MAZATROL MATRIX.

Encoder cu 16.000.000 impulsuri

Suprafetele complexe cu zone ce necesita prelucrare micrometrica pot fi perfect executate datorita celor 16,000,000 de impulsuri de pe enconderul servomotorului.

Compensarea abaterilor de forma

Prim minimizarea efectului de stick-slip (lipire-alunecare) in timpul operatiilor precum interpolarea circulara, abaterile de forma sunt reduse, realizandu-se astfel calitatea prelucrarii.

Model Precedent
Circularitate 4.4 µm

Mazatrol Matrix Motor nou servo si un tip nou de compensare
Circularitate 2.7 µm Îmbunatatire 38%

II. Cresterea Productivitatii

 

Procesor-Dual 64 Bit

Programarea deplasarii incrementale si comandarea simultana a 5 axe, genereaza o cantitate mare de date ca trebuie calculate. Cresterea puterii de calcul a fost realizata cu ajutorul noului procesor RISC. Modul imbunatatit de procesare a datelor a condus la viteza mari de prelucrare - viteza maxima de avans 270m/min (10630IPM) pentru contururi definite in 1 mm (0,039”).

Capacitate marita de stocare a programelor

Programele pentru prelucarea matritelor si cantitatile mari de date si informatii pot fi acum stocate in cei 20GB ai hard disk-ului si procesate mai rapid datorita a capacitatii memoriei RAM de 8MB necesara procesarii programelor.

Ciclul de rupere al spanului

Ca urmare a caracteristicilor materialului si a modului de rupere ales spanul se aduna de multe ori in jurul sculelor. Prin adaugarea optiunii „lungime ciclu de taiere pentru fiecare trecere” in programul Mazatrol, avansul axial se opreste la sfarsitul fiecarei lungimi de prelucrare pentru a rupe spanul produs si pentru ca apoi sa reia imediat prelucrarea. Aceasta permite operarea fara interventia umana pe o perioada lunga de timp.


Ciclul frezare/strunjire

Extrem de eficient pentru prelucrarile grele, precum prelucrarea pieselor pentru industria aerospatiala, din aliaje dificile; in acest mod de prelucrare atat scula cat si piesa se roteste pentru a asigura controlul spanului. Se pot atinge viteze de avansa mari datorita utilizarii sculelor cu mai multe placute la care forta efectiva de prelucrare este redusa. Ciclul Frezare-Strunjire mareste durata de viata a placutelor si permite operarea fara interventia umana pe o perioada lunga de timp


Prelucrarea buzunarelor prin abordarea elicoidala

Prelucrarea prin abordare elicoidala a buzunarelor este acum posibila in cadrul programelor Mazatrol. Pe langa faptul ca se reduc marginile ridicate prin reducerea fortei de taiere dar se reuseste inlaturarea mai usoara a spanului. În plus, atata timp cat prelucrarea poate incepe cu o viteza de avans mai mare, se reduce per total ciclul de operare.


III. Operare Usoara  

Monitor CNC de mari dimensiuni

Diagonala A15” color XGA, LCD este echipamentul standard pentru o mai buna vizionare a datelor, precum pozitonarea, programul, starea masinii, si multe alte optiuni utilizate pentru setarea masinii in vederea operarii.

Tastatura standard PC “QWERTY

O tastatura de tip “QWERTY” face parte din echipamentul standard al masinilor dotate cu Mazatrol Matrix si are aceeasi metoda de operare precum cea de la un computer personal. Sistemul de comanda numerica anterior nu prezenta aceasta facilitate ceea ce marea timpul de introducere a datelor.


Selectoare cu disc rotativ

Selectoare cu disc rotativ permit unui operator sa detecteze corectiile si sa selecteze axele prin manipulare in timpul setarii masinii si a operarii.


III. Operare Usoara

Capacitate mare de stocarea datelor

• Marimea maxima a programelor 2M (de doua ori mai mari decat varianta anterioara), 8M (optional);
• Înregistrarea informatiilor despre scule :4000 scule (de 4 ori mai multe decat modelul anterior);
• Offset scula: 4000 setari (de 8 ori mai multe decat modelul anterior).